previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Puder

Hvem vil være med til at væve puder?

 

Vævere i Vestsjælland inviterer andre væveforeninger, vævegrupper og enkeltpersoner til at være med i et nyt tiltag:

Projektet Pude-Skulpturer

Ideen er at fremstille 4-5 skulpturer, som er bygget af puder. Skulpturerne er store, så der er brug for mange hænder.

Vi opfordrer derfor vores vævekolleger fra andre foreninger, ja faktisk alle, som har lyst til at væve puder, til at være med i projektet. Foreløbig er der 8 foreninger involveret i projektet. Mest fra Sjælland, men også fra Fyn og Lolland.

Vævere i Vestsjælland har afholdt en række inspirationsmøder, hvor vi sammen med de andre foreninger har arbejdet os nærmere ind på, hvordan skulpturerne skal se ud.

Koncept og vilkår

Tidspunktet for fremstillingen af de mange puder er oktober 2022 til juni 2023.

Puderne tilhører væverne som har vævet dem  (de betaler selv for materialerne), men de udlånes  til Vævere i Vestsjælland i perioden august –september 2023, hvor vi har en planlagt udstilling i Vestsjælland. Foreningerne/ vævere beslutter selv, hvor mange puder de vil væve.

Foreningerne skal også beslutte, hvilke materialer, væveteknikker og kvaliteter deres puder skal fremstilles i.

Det eneste nagelfaste ”must” som alle skal holde fast i og overholde, er de præcise farver og formater, puderne skal væves i. Resten er frit.

Vi regner med at kunne opnå et varieret udtryk i puderne ved brug af forskellige væveteknikker og materialer. Det bliver interessant og meget spændende, hvordan vi sammen får fremstillet  4-5 skulpturer. Det giver næsten sig selv, at skulpturerne i deres formsprog er meget enkle, så pudernes forskellighed og egenart kan få lov til at udfolde sig, blive set og få den anerkendelse de fortjener hver især.

Vi glæder  os allerede meget over det tværgående samarbejde, som er opstået med de involverede foreninger og de mange nye spændende vævevenner. Tak til alle som vil bidrage. Alle, med interesse for projektet, kan være med under de givne vilkår.

Henvendelse til Gitte Karlshøj, kontakt@vaevernes-hus.dk