previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Vævernes Hus

Vævernes Hus er en moderne platform for vævehåndværket, hvor oplevelse og formidling forenes med forskning, uddannelse, produktion og udvikling af design.

Vævernes Hus organiseres i fire afdelinger, der kan tiltrække både nationale og internationale fagfolk såvel som kulturinteresserede.

Afdelingerne omfatter:
1) Formidlings- og besøgssted 
2) Et videnscenter med studiesamling
3) Uddannelsesplatform 
4) Produktionsenhed 

Vævernes Hus er en iværksættervirksomhed med et social økonomisk formål. Virksomheden ledes af Gitte Karlshøj og engagerede frivillige vævere fra foreningen Vævere i Vestsjælland. I praksis bliver de fleste arrangementer, udstillinger, produktioner og kurser organiseret i samarbejde mellem virksomheden og foreningen.

Vævere i Vestsjælland

Foreningen blev stiftet i 2013 med det formål at brande Vestsjælland på vævehåndværket. Foreningen har allerede en del større projekter  bl.a. har den taget initiativ til oprettelse af Vævernes Hus.
 
I april 2015 overdrog Vævere i Vestsjælland det såkaldte Kalundborg Korsriddertapet til Kalundborg Museum.
Tapetet er  et 7 m langt gobelinvævet tæppe, der viser Kalundborgs tidlige historie som korstogsby. Korsriddertapetet er tegnet af kunstneren Claus Jørgensen Muldstrup og vævet af 9 billedvævere fra foreningen.
 Vævere i Vestsjælland har i samarbejde med Museum Vestsjælland stået bag et formidlingsprojektet  om den internationalt anerkendte væver Mette Westergaards liv og virke. Det er foregået dels i form af indsatsen  “Nekselø – Vævernes Ø” hvor vi over  3 somre har fortalt historien om den karismatiske væver (2015- 2016-2017) og hvert år etableret et feltværksted på øen Nekselø. I 2015 arrangerede vi udstillingen “100 års væveunivers” på Odsherreds Kunstmuseum  og udstillingen “Mette Westergaard in memoriam” sidstnævnte som led i Vævefestival 2016.
Medlemsskab af foreningen koster 100 kr./år – kontakt medlemsansvarlig Hanne Jensen-Holm for at blive medlem: kasserer@vaevere-vestsjaelland.dk. Kontigent indbetales på konto: reg. 2597 nr. 8983 560 866