previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Om uddannelsen

 En splitny uddannelse i

Tæppevævning

Tæppevævning markerer sig ved at være et vævefelt helt for sig selv.

Tæppevævning kræver særlige færdigheder, et bestemt håndelag og kendskab til specifikke metoder og teknikker.

Med denne uddannelse lærer du håndværket og får kendskab til hvordan man planlægger og styrer fremstillingsprocessen fra A-Z. Efter 2 års træning vil du være i stand til at forme dine helt egne tæppedesigns og fremstille dine helt egne tæpper.

Tæppeuddannelsen er for begyndere og øvede – men også for avancerede vævere, som aldrig eller kun i mindre grad har beskæftiget sig med tæppevævning. Uddannelsen er for alle, der ønsker at finde ny inspiration og faglig udvikling på vævefeltet.

 

I Vævehuset har vi en ny og anderledes tilgang til tæppefremstilling, idet vi ofte og gerne bryder med traditionelle  opfattelser af, hvad tæpper er og kan.

I undervisningen lægger vi særlig vægt på, at håndværk og design skal gå hånd i hånd. Derfor er uddannelsen tilrettelagt med en vekslen mellem tematisk designudvikling, væveteori og praktisk håndtering af væven.

Gennem tæppeuddannelsen vil du få kendskab til et stort antal væveteknikker. Også langt flere end man almindeligvis anvender i tæppevævningen. Du vil øge din fornemmelse for kvalitet og med erfaringen forstå, hvordan man anvender de forskellige kvaliteter. Tæpper er ikke bare tæpper; deres kvalitet skal tage afsæt i, hvor de skal bruges. Nogen skal ligge på gulvet og  andre hænge på væggen osv.

Vævehuset i Jyderup arbejder tæt sammen med tæppeværkstedet Vævernes Hus på Kattrup Gods og er en aktiv del af den designudvikling, der foregår der. Som studerende på Tæppeuddannelsen får du naturligt adgang til den nyeste viden og de spændende erfaringer som  tæppeværkstedet Vævernes Hus og Vævehuset i fællesskab finder frem til gennem det eksperimenterende tæppeprojekt, Danske Tæpper Sans & Samling.

Tæppeprojektet involverer mere end 30 danske vævere fra hele landet og du kan blive del af det store unikke vævefællesskab, som findes i  Vestsjælland.

Herudover bliver du  ejer af en omfattende prøve- og opskriftssamling og opbygger en designpraksis, som er væsentlig i forhold til at kunne designe på et kvalificeret niveau.

Efter 2 års træning i  håndværk og design, vil du have  opnået et højt niveau som kvalificeret tæppevæver. Men det forudsætter, at du selvfølgelig at du afser den nødvendige tid og energi, som skal til for at lære faget. Din indsats er et væsentligt element i  uddannelsen.

 

Det næste 2-årige uddannelsesforløb starter i februar 2025 med 7 nye studerende.

Send en ansøgning til kontakt@vaevernes-hus.dk.

 

Find ansøgningsskemaet nederst på denne side.

 

Skriv til Vævehuset:

kontakt@vaevernes-hus.dk

 

Ansøgningsskema