previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Musikkens Stoffer

Foredrag, catwalk og koncert                                                                                                                                                                                      

Lørdag d. 5. okt. 2019 kl. 14-17                                          

Vævernes Hus, Kattrup Gods

                                                                                                           Farve, fald og struktur

Munkekoret ”Kalundborg Organum Ensemble” har været tilknyttet Vor Frue Kirke i Kalundborg siden 2013.  Koret synger middelalderlig kirkemusik i smukke grå munkekutter.

Organum Ensemble manglede i 2014 ens dragter og den nystartede forening Vævere i Vestsjælland tilbød derfor sin hjælp med at designe, væve og sy kordragterne. Hvilken fattig, tiggende munk ville ikke med begejstring takke ja til et sådant tilbud?

Da munkekoret definerer sig som  gråmunke, dvs.  franciskanerordenen, skulle de vævede kutter traditionen tro være grå. Stoffet blev designet af Gitte Karlshøj fra Vævernes Hus. Tyndt uldgarn i tre nuancer af grå, brun og lys blågrå danner spil og liv i stoffets flade. Dragternes stoffer falder godt og giver munkenes fremtoning et indtryk af ro, anonymitet og disciplin. 90 meter stof blev vævet med dette lette farvespil og smukke struktur.

Lørdag den 5. nov. 2019 kan koret opleves i Væverens Hus på Kattrup Gods, hvor et reduceret antal sangere vil gå catwalk og vise deres dragter.

Foredraget, som Gitte Karlshøj og Agnete Nygaard, Vævernes Hus, holder, koncentrerer sig om, hvordan balancen blev opnået i stoffet, som både skulle have farve, struktur, kvalitet og fald, der går i dialog med og understøtter den middelalderlige korsang.

Inden vævningen af stoffet måtte der utallige forsøg og afprøvninger til på væven, og der vises eksempler herpå i forbindelse med foredraget. Endelig kunne designet passere vævernes kvalitetskontrol, og mandskorets godkendelse. Og derefter blev der vævet igennem. Da stoffet var færdigt, kom der nye hænder til med syning af kutterne og den tilhørende underbeklædning til de 10 sangere.

Eftermiddagen afsluttes med koncert, hvor koret fremfører kirkemusik iført deres munkekutter.

I pausen kan der købes kaffe og vand.

                                                                                                    

Entre 75 kr

Tilmelding: kontakt@vaevernes-hus.dk