previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Mødeplan 2025-2026

HOLD 2   2025-2026

 

  1. år

Modul 1

22-26. februar 2025
Tæppeteknik I handler om traditionelle tæppeteknikker i Lærred og Kipper. Vi sætter fokus på opsætning, materialelære, bindingslære og håndelag.

 

Modul 2

27-30. april 2025
Designudvikling I handler om at opnå en designpraksis.
Vi tager udgangspunkt i de væveteknikker, vi har afprøvet i Modul I. Vi udvikler ideer og designs. Udarbejder formater på skitseplan. Arbejder med farvekombinationer, viklinger og farvekort. Desuden væver vi teknikprøver til hvert designoplæg.

 

Modul 3

28-30. juni og 1-2. juli 2025
Tæpper med luv handler om at væve Rya, Flos, Nopp, Corduroy.
Med udgangspunkt i de nævnte teknikker væver vi forskellige bundvævningerne som fx Korndrejl, Panama, Lærred, Kipper, Kuvikas, Taqueté osv.

 

Modul 4

25-29. Oktober 2025
Collingwood Teknikker er et kapitel for sig. Dette modul handler om teknikkerne Crossed Weft og Clasp. Kurset omfatter også desigudvikling og træning i håndelag.

 

Modul 5

6-10. December 2026
Opplukkede Teknikker. Modulet handler om de mange forskellige måder, på hvilke man kan opplukke teknikker og mønstre. Opplukning giver frihed i væveprocessen til at formgive mønsterrige designs.
Vi arbejder med teknikkerne Kuvikas, Beiderwand, Taquete, Samitum, Russisk vævning og Soumak. Opplukning kan erstatte mange skafter i væven eller mangel på damaskvæv eller skaftveksler.

 

  1. år 2026

 

Modul 6

21-25. Februar 2026
Tæppeteknik II handler om Tæppevævning på partier. Vi får styr på hvad partivævning er og kan. Vi lærer at omsætte partimønstre til forskellige teknikker som Forenklede drejler, Munkebort, Kuvikas og Beiderwand. Konstruerer nye partimønstre og låner udsnit af gamle mønstre. Vi har fortsat fokus på opsætning, materialelære, bindingslære og håndelag.

 

Modul 7

25-29. April 2026
Designudvikling af tæpper II handler om at opnå mere designerfaringer og øge sin designpraksis. Vi tager udgangspunkt i de væveteknikker, som indgår i Modul II (Partivævninger) og designer og udvikler nye tæpper ud fra tematiske oplæg, gennemarbejder formater og justerer farver med viklinger og garnkort, væver væveprøver. Afprøver, undersøger, afgrænser, vælger og beslutter.

 

Modul 8

27-30. juni og 1. juli 2026

Skaftveksling er en udviddet form for partivævning, hvor partierne nødvendigvis ikke mere ligger fast i sølningen, som i den alm. partivævning. I modulet lærer man, hvordan en skaftveksler forberedes og monteres på væven. Man lærer også hvordan man beregner og væver fx Taquete, Kuvikas, Samitum og 2- 2 kipper med Skaftveksler. Det forudsættes at man køber sin egen skaftveksler inden modulet.

 

Modul 9

24-28. oktober 2026
Tæppeteknik III handler om Bindetrådsvævning. Med og uden bund. Desuden arbejder vi med alternative opsætning, partiel opbinding og dobbelt nedtrampning, hvilket omfatter udvidet bindingslære og træning i håndelag.

 

Modul 10

5-9. december
Designudvikling af Tæpper III handler om at øge designerfaringen med nye udfordringer og opgaver. Vi tager udgangspunkt i de teknikker, som indgår i Modul III (Bindetrådsvævninger fx Taquete, Samitum, Kuvikas og Beiderwand). Ud fra 5 tematiske oplæg, udvikler vi nye ideer til tæppedesigns, anvender anderledes formater, og afstemmer farver med viklinger, garnkort og væveprøver.

 

Praktik

Der er indlagt 14 dages praktik.
Praktikken kan enten foregå i Vævernes Hus med fremstilling af tæpper eller i Vævehuset som praktikant i undervisningen. Praktikken aftales individuelt og indlægges i 2. året af uddannelsen.

 

Afgangsmodul

Efter de 10 Moduler er der mulighed for at tilmelde sig et eksamensmodul, som omfatter sparring og support i afviklingen af et projekt.
Afgangsmodulet omfatter teknikker og designmetoder, som man gennem 2 år har lært. Efter forløbet afsættes, der 5 måneder til færdiggørelse af afgangsprojektet.

Projektet vurderes af en ekstern censor og udstilles sammen med de øvrige afgangsprojekter på et offentligt udstillingssted.
Afgangsforløbet kan fravælges og er derfor ikke inkluderet i den nævnte pris.

 

 

Vævehuset i Jyderup, Skarridsøgade 29, 4450 Jyderup co/ Gitte Karlshøj www.vaevernes-hus.dk, kontakt@vaevernes-hus.dk, tlf. 50562522