previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Mødeplan 2024-2025

HOLD 1

Modul 1 

27-31. januar 2024

Tæppeteknik I omhandler traditionelle tæppeteknikker i Lærred og Kipper.

Vi sætter fokus på opsætning, materialelære, bindingslære og håndelag.

 

Modul 2 

23-27. marts 2024

Designudvikling I handler om at opnå en designpraksis.

Vi tager udgangspunkt i de væveteknikker, vi har afprøvet i Modul I. Vi udvikler ideer og designs. Udarbejder formater på skitseplan. Arbejder med farvekombinationer, viklinger og farvekort. Desuden væver vi teknikprøver til hvert designoplæg.

 

Modul 3

25-30. maj 2024

Tæpper med luv handler om at væve Rya, Flos, Nopp, Corduroy.

Med udgangspunkt i de nævnte teknikker væver vi forskellige bundvævningerne fx Korndrejl, Panama, Lærred, Kipper, Kuvikas, Taqueté osv.

 

Modul 4

21-25. september 2024

Collingwood Teknikker er et kapitel for sig. Dette modul handler om Crossed Weft og Clasp.

Kurset omfatter også desigudvikling og træning i håndelag.

 

Modul 5

23-27. november 2024

Opplukkede Teknikker fx Kuvikas, Beiderwand, Taquete, Samitum, Russisk vævning, Soumak.

Modulet handler om de mange forskellige måder, man kan opplukke teknikker og mønstre på.

De opplukkede teknikker giver frihed til at formgive mønsterrige designs. Opplukkede teknikker kan kompensere for mangel af skafter i væven eller mangel på damaskvæv eller skaftveksler.

  

  1. år

Modul 6

25-29. januar 2025

Tæppeteknik II omhandler Tæppevævning på partier. Vi anvender teknikker som de forenklede drejler, Munkebort, Kuvikas og Beiderwand. Vi har fortsat fokus på opsætning, materialelære, bindingslære og håndelag.

 

Modul 7

22-26. marts 2025

Designudvikling af tæpper II handler om at opnå flere designerfaringer og designpraksis. Vi tager udgangspunkt i de væveteknikker, som indgår i Modul II (Partivævninger) og designer ud fra tematiske oplæg, udvikler vi nye ideer, designs, formater og farver med skitser, viklinger og væveprøver.

 

Modul 8 

24-28. maj 2025

Skaftveksling handler om, hvordan man monterer en skaftveksler på væven. Skaftveksling er en udviddet for for partivævning, hvor partierne nødvendigvis ikke mere ligger fast i sølningen, som i den alm. partivævning. I kurset lærer man at beregne og væve sine mønstre i Taquete, Kuvikas, Samitum og 2-2 kipper. Det forudsættes at man køber en skaftveksler før modulet gennemføres.

 

Modul 9

27-30 sept. og 1. oktober 2025

Tæppeteknik III omhandler Bindetrådsvævning med og uden bund fx Taquete og Kuvikas. Desuden arbejder vi med alternativ opsætning, partiel opbinding og dobbelt nedtrampning, bindingslære og håndelag.

 

Modul 10

22-26. november 2025

Designudvikling af Tæpper III handler om at øge erfaringen med designfremstilling. Vi tager udgangspunkt i de teknikker, som indgår i Modul III (Bindetrådsvævninger fx Taquete, Samitum, Kuvikas og Beiderwand). Ud fra tematiske oplæg, udvikler vi nye ideer, designs, formater, og farver med skitser, viklinger og væveprøver.